- Sült krumplit kérsz hozzá?

Igen, igen, szakállas vicc, volt alkalmam eleget hallani a sok kocka spantól:P és lám, most mégis rám is illik, ugyanis egyre gyakrabban kérdezem ezt emberektől…Igen, munka:):)

Szóval ha St Andrewsban jársz, és éhes vagy, vagy ki akarod próbálni a deep fried Mars/Snickers bar-t (igen, csokit sütnek olajban [amúgy finom]) vagy csak szimplán látni akarod, hogy mérem a halat meg a sült krumplit akkor csak térj be hozzánk:)

Elkezdtem úszni is, újra. Már épp szükségem volt rá, mert ugyan a távgyaloglásnak nagy hagyományai vannak, (mindenki így jár suliba:P) de azért éreztem, hogy szükségem lenne valami egyébre is. A suli úszóklubja félévenként 10 fontba kerül, ami szerintem azért igencsak baráti, főleg hogy ezért otthon már 10 alkalmas diákbérletet se nagyon vesztegetnek. Persze megvan az apróbetű is, heti 4 alkalom/edzés van, és csak akkor mehetsz úszni, ill. mindegyik edzés csak 1 órás, és ha késel 10 percet, 10 perccel kevesebb időd van. De szerintem még így is megéri.

Az uszodák sem éppen olyanok, mint a Hajós Alfréd, de még olyanok se, mint a Kispesti. Két helyen vannak az edzések, egyszer itt, egyszer ott, az egyik a helyi ’Leisure Centre’ medencéje, a másik meg a szintén helyi magánsulié. Mindkét medence 25 méteres, és 90 centitől 2 méterig mélyül. A magánsulié régibb, meg rosszabb is. Először is kb egy nagy kőmedence, szóval nem futnak ki a hullámok, úgyhogy nehezebb úszni benne, de ez talán még jobb is. Ami rossz, hogy kényelmetlenül keskenyek a sávok, két ember egyáltalán nem fér el egymás mellett, és ami iszonyatszívás, hogy egy nyamvadt konnektor sincs sehol, azaz 0 hajszárítási lehetőség.  Hacsak nincs elemes hajszárítód, feltéve, hogy ilyen kapható bárhol. Ja, és elsőre kb lehetetlen odatalálni. Ami viszont az előnye mindkét helynek, hogy az egyikhez 2, azaz kettő percet kell sétálnom, a másikhoz ötször annyit (10 teljes perc, hát ez szörnyű).

Ami még kitölti az időmet az a Workers Registration Scheme, ami kb az, hogy az új EUsoknak regisztrálni kell ha dolgozni akarnak, és az egész egy nagy lehúzás meg az adatlapon kívül kell 2 új igazolványkép, meg befizetési csekk, meg levél a munkáltatódtól, meg EREDETI igazolvány (személyi vagy útlevél). Hát mit ne mondjak, nem örülök neki, de ez van, legalább van munkám:):)

Emellett várom a szálláseredményeket, március 10-én kapunk választ. Remélem, hogy visszakerülünk Albanyba, ez lenne a legjobb. Szóval szorítson mindenki.

Ja, meg várom az adószámom is, az is még eltart egy darabig. Arra legalább nem volt akkora cécó jelentkezni, bár innen fel kellet utazni A Városba (Dundee:P),  de legalább ott is szétnéztem.

Ennyi mára elég lesz, így is szerintem rég írtam ilyen hamar új blogbejegyzést. :P Lassan megyek is aludni, mert elfáradtam úszáson, meg amúgy is, holnap suli, és előtte még be kéne fejezni és fel kéne adni a munkavállalásos regisztrációt.

Szerző: lpb  2010.02.23. 23:29 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://liliinstandrews.blog.hu/api/trackback/id/tr531785587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása