Még otthon (jó rég volt) beszóltak, hogy nem írok blogot, oh well… Mivel 5 nap híján három hónapja nem írtam, gondoltam rászánom magam, és írok ezt, azt.:P

Fura volt újra visszajönni, főleg, hogy lerobbant fűtés és 6 fok fogadott. De végül befogadtak, és talán jobb is volt így, mert nem volt olyan igazi honvágyós éjszakám.

Utána egy hetet a művtöri elsajátítására szántam, meg a spanyoléra és az olaszéra. A vizsga lefolyása olyan, mint Aberdeenben és Cardiffban kb (igen, olvasom a többiek blogját:P) és véleményem szerint megbukni nagyon nehéz. Bár nálunk minden részen, a vizsgán és a beadandókkal egyaránt át kell menni ahhoz, hogy tovább mehess a következő félév moduljaira, de a 7/20 nem nagy elvárás.

A vizsgák után két hét semmittevés várt ránk, amit efelé intersemesternek becéznek. Persze nem volt teljes tétlenség. Jelentkeztem csomó munkára, pont ma volt az egyikre állásinterjú, meg Dani is kijött meglátogatni, és felfedeztük St Andrewst, már amennyi felfedezni való van itt…

Az idő is elég tavaszira fordult. Hóvirágok mindenhol, napocska, bár azért a télikabátot még nem szabad otthon hagyni, és rebesgetik, hogy jön a hidegfront és a tél vissza.

Ezután már sok tennivaló nem volt, minthogy lelkesen várni a vizsgaeredményeket, és az új tanévet. A jegyeim végül egész jól alakultak, 15.2t kaptam spanyolra, 16.1et mtörire, és 18at olaszra, a 20ból.  Ez két first, és egy upper second, és átlagra 16.4 (16.5ös egészéves átlaggal fel lehet kerülni a Dean’s Listre, ami azt jelenti, hogy ügyes voltál abban az évben, szóval hajrá, ha kicsit ráhúzok, meglesz az :))

A tanév első hete is békésen telt, mindenből megvolt az első előadásunk, spanyolból Baroját olvasunk, ajánlom mindenkinek, és az előadó is nagyon jó, bár sajnos csak három hétig lesz velünk. Olaszból is elkezdünk olvasni, aminek nagyon örülök, persze csak három-négy oldalas rövid történeteket, művtöriből pedig megyünk tovább az időben. Bár nagyon sok új diák van, az osztály is sokkal nagyobb, és zajosabb:S, mint volt.

Ma voltam állásinterjún egy tündéri kis vendég házban, az egész hely nagyon bejön, de szerintem sokan jelentkeztek, szóval szorítson nekem mindenki:P. Hétfőn megy megyek próbanapra egy fish’n’chips sütőbe. Remény az van, de eddig is volt, aztán…. na mindegy, majd meglátjuk.

Amúgy minden visszazökkent a régi kerékvágásba, előadások, szemináriumok, suli…visszajött mindenki, így a város is megint tele, nem volt túl kihalt, de azért ennyire nyüzsi sem.  Na megyek, csinálok valami hasznosat, aztán majd írok valamikor, esetleg, talán:)

ui: amíg újra jelentkezem, itt van néhány kép, amit lehet nézegetni:)

 http://picasaweb.google.com/bagyanszki/StAndrewsIsmet#

 

Szerző: lpb  2010.02.12. 19:58 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://liliinstandrews.blog.hu/api/trackback/id/tr871753094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna Cassandra 2010.02.16. 14:09:51

Szorítok a munkataláláshoz!
Máskülönben hogy is látogatnálak meg nyáron? :)
süti beállítások módosítása